00:45 10 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.57
  • USD17.20
  • RUB0.26
  • RON4.21
  • UAH0.62
Președintele Igor Dodon, imagine de arhivă

Află ce le-a urat Igor Dodon moldovenilor de ziua Sfântului Vasile

© Facebook / Igor Dodon
Societate
Sa primesc un link scurt
19220

Șeful statului i-a felicitat pe toți creștinii din țara noastră care poartă numele în cinstea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, ocrotitorul săracilor şi al bolnavilor.

CHIȘINĂU, 14 ian — Sputnik. În fiecare an, pe 14 ianuarie, creștinii ortodocși din țara noastră îl cinstesc pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, care este considerat ocrotitorul săracilor şi al bolnavilor. 

Sfântul Vasile cel Mare, una dintre personalităţile cele mai reprezentative ale secolului al IV-lea, a adus o contribuţie de o importanţă deosebită nu doar în organizarea activităţilor caritabile, concretizate în renumita Vasiliadă, dar și în dezvoltarea învăţăturii Bisericii despre tămăduirea omului şi practica medicală, ca unul ce avea şi cunoştinţe medicale, deprinse la cursurile urmate în Atena.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a felicitat astăzi pe toți cetățenii Republicii Moldova cu prilejul Sfântului Vasile.

"Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, mare teolog creștin, propovăduitor și unul dintre cei mai importanți părinţi ai Bisericii Ortodoxe. Cu acest deosebit prilej, adresez cordiale felicitări tuturor creștinilor ortodocşi din Moldova precum și celor care poartă numele de Vasile sau care au primit acest prenume la Taina Sfântului Botez", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit datelor din Registrul de Stat al Populaţiei, în Republica Moldova sunt 54421 de bărbați cu numele Vasile, 9921 cu numele Vasilii, 16206 - Vasili. De asemenea sunt 4307 de femei care poartă numele Vasilisa, iar alte 453 de femei — Vasilina.

Tematic

Tăierea împrejur a Mântuitorului Iisus Hristos: Semnificația teologică
Cum folosim Aghiasma - explicația unui preot ortodox
Sfântul Ierarh Petru Movilă, mediator neîntrecut între răsărit şi apus
Tagurile:
moldovenilor, ce le-a urat, ortodoxie, Vasile cel Mare, Igor Dodon
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei