04:00 07 August 2020
În direct
  • EUR19.68
  • USD16.62
  • RUB0.23
  • RON4.07
  • UAH0.60
Societate
Sa primesc un link scurt
19510

Piața locurilor de muncă vacante în Moldova: sunt căutați medici, profesori, inspectori MAI și lucrători în industria textilă și confecții

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Agenții economici au raportat în prima lună a acestui an la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) 8147 de locuri de muncă vacante. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1760 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte sunt prezentate pentru specialiștii din domeniul sănătății, învățământ și pentru funcțiile de inspector MAI. La mare căutare sunt și persoanele licențiate în finanțe, economie și comerț, ingineri și tehnicieni.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6317 locuri de muncă sau 78 la sută din numărul total de locuri de muncă vacante. Peste 2 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă și confecții. De asemenea, mai mult de 500 de oferte sunt pentru lucrătorii calificați în întreprinderile industriale.

Tematic

Decis: Șomerii vor munci pentru a justifica ajutorul social primit de la stat
Bomba de toamnă pentru șomerii din țară. Șansa pe care nu trebuie să o rateze
Șomerii din Moldova vor munci în folosul comunității
Sute de șomeri din Moldova au șansa de a-și găsi un loc de muncă
Tagurile:
piața muncii în Moldova, locuri de muncă vacante, oferte de muncă în Moldova, șoarece, ANOFM


Știrile Zilei