13:00 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
În căutarea unui loc de muncă

Lovitură dată șomajului: Ce se va întâmpla cu cei care își caută de lucru

© Sputnik / Руслан Кривобок
Societate
Sa primesc un link scurt
229 0 0

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este de părere că, în 2018, rata șomajului în Republica Moldova se va reduce

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. În 2018, rata șomajului în Republica Moldova ar trebui să se micșoreze, consideră Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNAM).

Potrivit sindicaliștilor, numărul șomerilor ar trebui să scadă după ce Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că prioritățile Ministerului pentru 2018 sunt reabilitarea drumurilor din țară și investițiile, măsuri care preconizează angajări masive.

Totodată, Guvernul a aprobat Regulamentul cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă, ce prevede ca întreprinderile, companiile, care au o creștere a efectivului de salariați de cel puțin 100 de persoane, să beneficieze de o subvenție din partea statului în mărime de 40 mii de lei pentru un loc de muncă creat.

Președintele CNSM, Oleg Budza, a sugerat să fie mărit numărul întreprinderilor, companiilor care să beneficieze de subvenții din partea statului pentru crearea locurilor de muncă. Sindicatele au propus ca subvenții bugetare să primească nu doar unitățile economice care creează 100 de locuri de muncă, ci și întreprinderile care înființează 20 de locuri de muncă.

Tematic

Ce se va întâmpla în 2018 cu contractele colective de muncă
Se schimbă macazul. Ce se va întâmpla cu carnetele de muncă în Moldova
Moldovenii care muncesc în Italia trebuie să știe asta
Tagurile:
salariat, șomaj, sindicate, Moldova, loc de muncă


Știrile Zilei