16:52 28 Ianuarie 2021
În direct
  • EUR21.03
  • USD17.36
  • RUB0.23
  • RON4.31
  • UAH0.62
Societate
Sa primesc un link scurt
242071

Un astfel de spectacol nu poate fi văzut oriunde și în fiecare zi, ci doar în satul Buțeni din raionul Hâncești și o singură dată pe an. Și asta pentru că acolo slujește părintele Vasile Prepeliță.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. Părintele Vasile Prepeliță a organizat duminica trecută un săniuș de pomină pentru copiii din satul Buțeni, Hâncești, acolo unde slujește și unde a organizat și activitatea Centrului Ortodox "Filocalia".

El a remorcat de mașina sa o coloană imensă de sănii pline cu copii pe care i-a plimbat prin tot satul. Săniușul a durat nici mai mult, nici mai puțin — ci tocmai 3 ore.

Preotul a postat pe pagina sa de Facebook două filme video și mai multe fotografii de la memorabilul eveniment. Și un text.

"Astăzi, după Sf. Liturghie, copii Centrului Ortodox "FILOCALIA", din satul Buțeni s-au bucurat de o zi neobișnuită. Împreună cu părintele Vasile (din modestie, părintele vorbește despre el la persoana a treia — n.n.), au fost la un săniuș de neuitat, petrecând trei ore împreună și bucurându-se de vremea frumoasă de afară. Deja al treilea an organizam așa eveniment. Facem misiune printre tineri, suntem o familie numeroasa și ne întâlnim de 4 ori pe săptămâna! Fiți ca copiii și o să vă mântuiți!!!", a scris părintele Vasile Prepeliță.

În discuțiile la această postare pe Facebook, preotul afirmă că a avut și el o mare plăcere de la această distracție, nu doar copiii.

Tematic

Gestul unui preot moldovean care i-a uimit pe toți
Tagurile:
săniuș, preot, Centrului Ortodox "Filocalia", Vasile Prepeliță, Buțeni, Hâncești

Știrile Zilei