22:57 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
operațiune speciala, imagine de arhivă

(VIDEO) Operațiune specială în Capitală cu intervenția luptătorilor Fulger

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
107910

În Capitală opera un grup criminal deosebit de periculos: trafica și exploata sexual minore. A intervenit Fulger.

CHIȘINĂU, 30 ian — Sputnik. Patru bărbaţi şi două femei, cu vârstele de 18 și 28 de ani, au fost reţinuţi de Procuratura municipiului Chişinău, în comun cu Poliția Capitalei şi cu suportul angajaților Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială "Fulger" a IGP.

Potrivit Poliției Capitalei, cei șase au fost reținuți pentru trafic de ființe umane și de copii în scop de exploatare sexuală contra plată. Totodată, ei sunt învinuiți și de furtul banilor din terminalele destinate achitării plăților, amplasate în magazinele din Capitală.

Potrivit materialelor urmăririi penale, criminalii au recrutat victimele abuzând de poziția lor de vulnerabilitate. Ei au adăpostit patru tinere, printre care două minore (de 15 şi de 17 ani), în câteva apartamente din Capitală, după care le-au transportat în diferite locuri unde acestea prestau servicii sexuale, contra plată. Banii obținuți din această activitate ilegală erau încasați de membrii grupului.

Procuratura le-a înaintat celor șase învinuirea. La demersul procurorilor, aceștia au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă vina lor va fi demonstrată, ei riscă de la 15 la 20 ani închisoare sau detenție pe viață.

 

Tagurile:
detenție pe viață, închisoare, trafic de ființe umane, exploatare sexuală, copii, proxineți, Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială "Fulger", Poliția Capitalei, Capitală
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei