22:50 23 Mai 2019
În direct
  • EUR20.09
  • USD17.99
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Copil

Șocant: Câți elevi din Moldova au fost supuși violențelor și abuzurilor sexuale

CC0 / Pixabay / MadalinIonut
Societate
Sa primesc un link scurt
25021

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova a publicat un raport cu privire la cazurile de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate.

CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Potrivit unui raport făcut public de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, în semestrul doi al anului trecut de învățământ, angajații din sistemul educațional au raportat 5110 cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate. 

Cele mai multe cazuri – 2350 sunt cazuri de violență fizică, alte 1276 – violență emoțională, iar 1242 – cazuri de neglijare. În același timp, în perioada menționată au fost semnalate 206 cazuri de exploatare prin muncă și 24 de cazuri de abuz sexual.

Studiul mai arată că în perioada septembrie-decembrie 2017 au fost identificate 4794 de cazuri de violență, neglijare, exploatare şi trafic a copilului. Dintre acestea: violență fizică – 2316; violență psihologică – 1141; abuz sexual – 17; neglijare – 1260; exploatare prin muncă – 60 sesizări.

Procedura de identificare și raportare a cazurilor de violență de către angajații instituțiilor de învățământ face parte dintr-o strategie complexă de prevenire și combatere a violenței față de copii, lansată în februarie 2013. Profesorii și directorii instituțiilor de învățământ au obligația să sesizeze autoritățile tutelare și alte instituții ale statului atunci când un copil este în situație de risc.

Tematic

(VIDEO) Fetiță de 10 ani, abuzată sexual de către concubinul mamei ei
Ce riscă părinții din Moldova care își abuzează copiii
Noi putem preveni cazurile de abuz față de copii, trebuie doar să știm cum
Tagurile:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, violență față de copii, copii abuzați, școală, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei