22:06 20 Iulie 2019
În direct
  • EUR19.75
  • USD17.62
  • RUB0.28
  • RON4.17
  • UAH0.68
Oleg Budza

Budza: Moldova este amenințată de o invazie de imigranți din Asia

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
117241

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, spune cine ar putea să vină la muncă în Moldova.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Cetățenii străini care vor dori să muncească în Moldova în domenii prioritare vor putea beneficia de mai multe înlesniri oferite imigranților.

Cei care vor dori să se angajeze în calitate de soră medicală, cizmar, mecanic pentru instalații electrice sau muncitor necalificat vor obține dreptul de ședere în țară în regim simplificat.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor, Oleg Budza, a comentat pentru Sputnik această situație, estimând cine ar putea să vină să muncească în Moldova, în contextul în care cetățenii Moldovei înșiși pleacă din țară pentru a-și căuta un loc de lucru peste hotare.

„Nu putem subaprecia procesele imigraționiste care au loc în întreaga lume. Există astfel de țări precum Malaiezia sau Vietnam în care nivelul de trai este și mai scăzut decât la noi. Cetățenii acestor state sunt gata să vină în Moldova, deoarece aici este un loc destul de sigur, nu au loc acte teroriste", a menționat Budza.

Potrivit acestuia, dacă pentru cetățenii străini vor fi create condițiile potrivite, se vor găsi mulți doritori de a veni la muncă în Republica Moldova.

Tematic

Sclavie modernă sau cum muncesc imigranții în Italia
Moldova, atractivă pentru imigranții care vor să-și întemeieze o familie
Tagurile:
din țări asiatice, flux de migranți, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza


Știrile Zilei