23:01 21 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Trecere pietoni

Trecerile de pietoni vor fi mai sigure: Ce propun autoritățile

© Sputnik / Rodion PROCA
Societate
Sa primesc un link scurt
138 0 0

Autoritățile din Capitală vor face trecerile pietonale mai sigure

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Marcajul trecerilor pietonale din Chișinău va fi aplicat în două culori, iar „zebra" va fi iluminată suplimentar.

Direcția generală transport și căi de comunicație a propus ca trecerile pietonale să fie iluminate suplimentar pe timp de noapte, iar aplicarea marcajului din material termoplast să fie realizat în două culori — alb și roșu.

În același timp, autoritățile propun ca unele segmente de treceri pietonale să fie amenajate sub formă de „denivelări artificiale" pe toată lățimea drumului.

Totodată, este propusă înlocuirea indicatoarelor rutiere pentru pietoni cu cele de tip nou, cu margini reflectorizante, semnalizarea stațiilor de așteptare a transportului public și instalarea parapetului de protecție pentru restricționarea accesului pietonilor către partea carosabilă.

Lucrările de modernizare a trecerilor pietonale vor începe în primăvara acestui an. Prioritate se va da trecerilor pietonale din apropierea instituțiilor de învățământ și pe drumurile aglomerate.

Tematic

Număr record de pietoni loviți pe străzile Chișinăului
Impact violent pe o trecere de pietoni în Chișinău - VIDEO
Tagurile:
treceri de pietoni, iluminare, sigure, marcaj, pietoni, modificare, Chisinau, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei