01:10 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
acte, mapă cu documente

În curând, moldovenii vor uita ce înseamnă să stai la coadă după un act oficial

© Sputnik / Anar Mustafayev
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
153 0 0

Moldova va împrumuta 20 de milioane de dolari pentru implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Serviciile publice guvernamentale vor fi modernizate şi digitizate. Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică și Comisia protecție socială, sănătate și familie au examinat și avizat, în ședințele de astăzi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru SUA.

Documentul prevede acordarea a două împrumuturi. Unul în valoare de 15 milioane de dolari, care va fi oferit de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și altul — de 5 milioane de dolari, oferit de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului “Modernizarea serviciilor guvernamentale”.

Implementarea proiectului de modernizare a serviciilor guvernamentale va contribui la comasarea mai multor servicii existente și accesul la serviciile publice la nivel local prin canale digitale. Totodată, va fi redus numărul de documente necesare și durata de prestare a serviciilor publice. Termenul de implementare a proiectului este anul 2023 şi va fi realizat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.

Documentele urmează a fi examinate și votate de plenul Legislativului.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Numărul de acte obligatorii pentru întreprinzători a fost redus cu circa 150
Exclusiv: Actele de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova se schimbă
Tagurile:
Moldova împrumută 20 de milioane de dolari, modernizarea serviciilor guvernamentale, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei