01:09 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
oameni

O nouă zi de sărbătoare va fi inclusă în calendarul Republicii Moldova

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
38321

Un grup de deputați din mai multe fracțiuni parlamentare propune amendarea Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 14 feb – Sputnik. Lista zilelor naționale și comemorative în Republica Moldova ar putea fi completată cu o nouă dată. Un grup de deputați din mai multe fracțiuni parlamentare propune amendarea Legii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă din Republica Moldova. Documentul a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței plenare de joi, 15 februarie, a Parlamentului. 

Autorii inițiativei propun ca în lista sărbătorilor naționale și zilelor comemorative să fie introdusă și data de 30 iunie, când va fi sărbătorită Ziua Concurenței. Astfel, în Moldova vor fi 21 de zile naționale și comemorative. 

Oameni
© Sputnik / Владимир Федоренко

Proiectul cu privire la instituirea sărbătorii ”Ziua Concurenței” a fost elaborat de Consiliul Concurenței în scopul promovării în societate a culturii concurențiale și protejării intereselor consumatorilor.

”Un grad ridicat de concurență poate îmbunătăți performanța economică a unui stat, să deschidă oportunități de afaceri cetățenilor acestuia și să reducă costul bunurilor și serviciilor la nivelul întregii economii”, susțin autorii. 

Astfel, se propune instituirea sărbătorii ”Ziua Concurenței” care se va consemna anual la data de 30 iunie, dată la care în anul 2000 a fost adoptată Legea cu privire la protecția concurenței. 

Instituirea ”Zilei Concurenței” va alinia Republica Moldova la bunele practici internaționale.

Ziua Concurenței va fi o zi lucrătoare.

 

Tematic

Bucurie pentru bugetari. În 2018 se vor odihni mai multe zile
Ministerul Muncii face un pas înapoi: Câte zile de odihnă vor avea bugetarii
Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova
Tagurile:
zi de sărbătoare, Ziua Concurenței, calendar, zi de odihnă, Parlament
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei