01:11 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Vama Sculeni, foto de arhiva

Liber la plecarea cu mașina peste hotare: Anunț trăsnet al Poliției de Frontieră

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
52810

Poliția de Frontieră a făcut un anunț extrem de important pentru cei care planificați o ieșire din țară cu mașina

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Conducătorii auto care intenționează să plece cu mașina peste hotare vor avea de prezentat mai puține acte la trecerea frontierei.

Poliţia de Frontieră le reamintește șoferilor despre obligativitatea respectării Regulamentului circulaţiei rutiere, dar și a tuturor actelor normative la acest capitol, atunci cânt pleacă peste hotarele țării cu automobilul.

Astfel, în condiţii legale, la traversarea frontierei de stat cu mijlocul de transport, conducătorul auto trebuie să aibă asupra sa şi, la cererea poliţistului de frontieră, să prezinte la control următoarele acte:

— permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria/subcategoria din care face parte autovehiculul condus,
— certificatul de înmatriculare a vehiculului,
— asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Totodată, șoferii trebuie să știe că la controlul de frontieră nu mai este necesar să prezinte documente cu privire modalitatea de deţinere sau folosinţă a autovehiculului (procură, comodat, contract etc).

Tagurile:
comodat, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, conducătorul auto, trecerea frontierei, Carte Verde, procură, contract, transport
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei