01:11 17 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Sală de judecată

Procesele de judecată din Moldova își schimbă formatul

© Sputnik / Александр Макаров
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
13910

Dreptul la ultimul cuvânt în cadrul dezbaterilor judiciare îl vor avea nu doar procurorii, avocații și inculpații.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Parlamentul de la Chișinău a votat joi, 15 februarie, în lectură finală un proiect de lege pentru completarea unui articol din Codul de procedură penală. Documentul a fost elaborat și înaintat în Legislativ de Ministerul Justiției și a fost susținut de 79 de parlamentari. 

Deputații au completat Codul de procedură penală cu un articol nou care se referă la dreptul de a lua cuvântul în dezbaterile judiciare. Astfel, dacă în ședință vor participa partea vătămată, partea civilă şi partea civilmente responsabilă, cuvânt în dezbateri li se va oferi și acestora.

În prezent, dezbaterile judiciare se constituie din discursurile procurorului, apărătorului şi inculpatului, care pot lua încă o dată cuvântul în formă de replică.

Potrivit Ministerului Justiției, completarea Codul de procedură penală al Republicii Moldova are drept scop soluţionarea carenţelor stabilite de către Curtea Constituțională prin reglementarea expresă în acest articolul  a drepturilor părţii vătămate, părţii civile şi părţii civilmente responsabile de a se pronunţa asupra acţiunii civile.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Unele ședințe de judecată se vor desfășura direct în penitenciarele din Moldova
În locul deputaților moldoveni vin deținuții
Tagurile:
dezbateri judiciare, ultimul cuvânt, Codul de procedură penală, proces de judecată
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei