10:16 28 Martie 2020
În direct
  • EUR19.78
  • USD18.04
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.64
Societate
Sa primesc un link scurt
215 0 0

Vameșii a descoperit într-un microbuz mai mulți saci plini, în care era însă altceva decât le-a declarat șoferul.

CHIȘINĂU, 22 feb — Sputnik. Inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au stopat câteva tentative de comercializare ilicită a nucilor, în lipsa actelor de proveniență.

Valoarea totală a mărfii care urma să ajungă ilegal pe piață a fost estimată la aproximativ 180 de mii de lei, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal.

Astfel, primul caz a avut loc pe drumul Căușeni — Chișinău. Inspectorii au oprit un microbuz în care erau transportați mai mulți saci. Șoferul a declarat că aceștia sunt plini cu coji de nucă. Însă, ofițerii vamali au decis ca unitatea de transport să fie inspectată la sediul Biroului Vamal Centru, pentru verificarea întregii încărcături.

Când au descărcat sacii, vameșii au descoperit dă doar zece dintre aceștia erau plini cu coji de nucă, iar în restul 60 de saci oamenii legii au găsit miez de nucă, în cantitate totală de 1,8 tone.

Cel de al doilea caz a fost înregistrat pe șoseaua Comrat — Cantemir. În interiorul unui microbuz, vameșii au depistat 34 de saci ce conțineau aproximativ 814 kg de nuci în coajă.

Marfa, fără acte de proveniență, a fost sechestrată și transmisă subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal. 

1 / 3
© Photo : Serviciul Vamal : Nuci
Nuci

 

Tematic

(FOTO/VIDEO) Așa nu se mai poate! Fapta unui moldovean care i-a revoltat pe vameși
Tagurile:
saci, sosea, provenienta, vamesi, Nuci, Microbuz, Acte, Causeni, Chisinau, Comrat, Cantemir


Știrile Zilei