07:10 20 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.52
  • USD17.64
  • RUB0.28
  • RON4.12
  • UAH0.72
Vlad Filat

Vine o nouă năpastă peste Vladimir Filat - Iată ce spune procurorul general

© Facebook / KOMETA
Societate
Sa primesc un link scurt
590213

Vladimir Filat urma să iasă din pușcărie în data de 15 octombrie 2024, după ispășirea celor 9 ani de detenție. Acum s-ar putea ca nici atunci Filat să nu se bucure de libertate.

CHIȘINĂU, 28 feb — Sputnik. Nu mai există nici-un dubiu, Vladimir Filat este cercetat într-un nou dosar penal. Acest lucru l-a confirmat cu ceva timp în urmă procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, în cadrul uniunii interviu realizat de Ziarul de Gardă și preluat pe site-un procuratura.md.

Întrebat fiind de jurnaliști "despre ce este celălalt dosar în care e vizat Filat?", Eduard Harunjen a răspuns sec, dar clar: "Este legat tot de frauda bancară. Asta e tot ce pot să vă spun".

Amintim că pe 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat de prima instanţă la nouă ani de puşcărie în penitenciar de tip închis. Decizia a fost menținută și de instanțele ierarhic superioare, iar fostul lider PLDM a epuizat toate căile de atac.

Vlad Filat
© Sputnik / Мирослав Ротарь

Procurorii au cerut pentru fostul premier Filat, care a fost și liderul PLDM, 19 ani de închisoare, iar avocații au solicitat achitarea integrală a fostului deputat.

Ex-premierul se află în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Fostul şef al Guvernului şi deputat PLDM a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat ce Parlamentul i-a retras imunitatea de deputat.

Vladimir Filat va ieși din închisoare la 15 octombrie 2024, asta dacă nu va fi condamnat din în dosarul l-a care s-a referit procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen.

Tematic

Dezvăluiri în premieră. Angela Gonța a suferit mult după Vladimir Filat
Lovitură pentru Filat. CSJ a publicat ultima decizie în dosarul ex-premierului
La o aniversare. Doi ani după gratii: Ce face acum fostul premier Vladimir Filat
Tagurile:
nou dosar penal, Harunjen, frauda bancara, Filat


Știrile Zilei