04:31 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Dorin Goţonoagă

Imnul Republicii Moldova a răsunat la Praga

© Photo: International Judo Federation
Societate
Sa primesc un link scurt
1474 0 0

Dorin Goțonoagă a devenit campion la Openul European de la Praga.

CHIȘINĂU, 5 mart — Sputnik O nouă medalie de aur a fost cucerită de judocanul Dorin Goțonoagă la Openul European de la Praga. Sportivul, originar din Hânceşti, a triumfat în categoria de până la 81 de kilograme. Acesta și-a învins adversarii din Ucraina, Italia, Franţa şi Suedia prin procedeul "ippon". În lupta decisivă, Goțonoagă s-a impus în fața polonezului Damian Szwarnowiecki.

"Sunt foarte mândru că am reușit să urc pe prima treaptă a podiumului la această competiție. Aveam nevoie de niște emoții pozitive după câteva eșecuri suferite recent. Mă voi pregăti intens pentru competițiile următoare, pentru a putea repeta acest succes", a declarant Dorin Goțonoagă pentru Sputnik Moldova.

La competiția din Praga au mai participat opt sportivi moldoveni. Victor Șterpu a obținut două victori, iar Eugen Matveiciuc și Adil Osmanov — câte una. Un alt sportiv originar din Moldova, Mihai Marchitan, care reprezintă Emiratele Arabe Unite, a cucerit medalia de bronz în categoria de până la 90 de kilograme.

La sfârșitul anului trecut, Dorin Goțonoagă a cucerit medalia de aur la Campionatul European de tineret la Judo din Muntenegru, în categoria de până la 81 de kilograme.

Tematic

Moldoveanul Eugen Matveiciuc a cucerit bronzul la Campionatul European de Judo
Aur pentru Echipa Atleţilor Ruşi la hochei, Germania - înfrântă în finală
Tagurile:
medalie de aur, judo, Sport, Praga, Cehia
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei