16:49 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Poliția

Potențiali ucigași opriți pe șosele. Iată ce spune poliția

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
287 0 0

Unii moldoveni au decis să transforme drumurile din țară în piste de curse, fără a ține cont de regulile circulației rutiere.

CHIȘINĂU, 7 mart — Sputnik. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Patrulare, în doar 24 de ore, polițiștii au tras pe dreapta șase sute de conducători auto care au depășit limita de viteză pe drumurile din țară.

Și dacă o parte dintre aceștia au comis admis devieri nesemnificative de la limita admisă, doi dintre acești au decis să-și demonstreze abilitățile de piloți de curse chiar pe străzile Capitalei. Potrivit datelor oferite de oamenii legii, un automobilist a dezvoltat o viteză de 110 km/oră, iar celălalt a fost surprins de radar cu viteza de 125 km/oră.

Asta se întâmplă în condițiile în care viteza limită în oraș este de 50 de km/oră, iar pe unele segmente — de până la 70 km/oră.

În ultimul timp, pe drumurile din țară sunt opriți tot mai des șoferi care circulă cu viteză excesivă. De exemplu, pe 5 martie, un șofer aflat la volanul unui „Mercedes" gonea cu viteza de 224 km/oră în preajma satului Bujor. Bărbatul de 32 de ani din satul Lărguța, raionul Cantemir, a comis acest gen de încălcare pentru a doua oară în decursul acestei luni, fiind amendat cu 1200 de lei și 5 puncte de penalizare.

Conform statisticii, depășirea limitei de viteză este una dintre cauzele principale ale accidentelor rutiere, iar numărul acestora este în continuare destul de mare.

Mulți cetățeni consideră că pedeapsa trebuie să fie proporțională cu gravitatea infracțiunii. În astfel de cazuri, unii conducători auto ar trebui lăsați fără permis de conducere.

Tematic

Automobilele șoferilor din Moldova care au provocat accidente vor fi confiscate
Tagurile:
vitezomani, reguli de circulație, Limită de viteză, încălcare, drumuri, Inspectoratul Național de Patrulare, Chișinău, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei