03:52 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Permis de conducere

O nouă belea pe capul șoferilor: Mii dintre ei ar putea rămâne fără permisele de conducere

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
408911

Șoferii care au obținut prin fraudă permisele de conducere vor rămâne fără ele, asta a decis Guvernul la cea mai recentă ședință a sa.

CHIŞINĂU, 11 mart — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a lui Pavel Filip a decis că, în cazurile în care s-a constat că permisul de conducere a fost obținut prin fraudă, documentul va fi retras, respectiv, șoferul vă rămâne fără dreptul de a conduce.

"În cazurile de constatare a fraudelor în procesul de examinare și documentare cu permis de conducere, rezultatele probelor și/sau certificatul obținut vor fi anulate", au stabilit membrii Cabinetului de Miniștri. Executivul a instituit această normă operând modificări și completări în Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1452 din 24 decembrie 2007.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Servicii Publice, în baza niolor modificări, responsabili de monitorizarea procesului de examinare și de identificarea neregulilor vor fi membrii unei comisii special instituite prin ordinul directorului ASP și reprezentanții organelor de drept.

În documentul aprobat sunt stipulate și situațiile care vor servi drept temei pentru anularea examenului sau a permisului de conducere. De exemplu, atunci când examinatorul comunică candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic; candidatul examinat este ajutat de o altă persoană la susținerea probei teoretice sau utilizează aparataj tehnic în acest sens; examinatorul ignoră încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice sau examinatorul indică candidatului efectuarea unor provocări şi manevre care ar încălca regulile de circulaţie sau semnalizarea rutieră.

Tematic

Condiții noi la susținerea examenului pentru obținerea carnetului de șofer
Cum poți să obții permisul de conducere internațional – Este atât de simplu
Ai pierdut permisul de conducere sau ți-a fost furat? Vezi cum îl restabilești
Tagurile:
obtinut prin frauda, sofer, retras, drept, permis de conducere
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei