04:41 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
parcare neregulamentară

Pedeapsă mai blândă pentru parcarea ilegală. Ce au votat deputații de la Chișinău

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
25910

Agenții de patrulare nu vor mai avea dreptul să ridice plăcuțele cu numerele de înmatriculare de la automobilele parcate neregulamentar.

CHIȘINĂU, 22 mart – Sputnik. Parcarea neregulamentară a automobilelor nu va include și pedeapsa cu ridicarea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. Deputații de la Chișinău au votat, în prima lectură, în ședința plenară de joi, un proiect de lege prin care se propune abrogarea articolului din Codul Contravențional care prevede scoaterea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare ale mașinilor în cazul parcărilor neregulamentare.

”Constatăm că practica ridicării plăcuțelor cu numerele de înmatriculare a vehiculelor parcate ilegal este una ineficientă, care nu oferă soluții pentru combaterea practicii de staționare sau parcare ilegală. Din contra, aceasta creează dificultăți atât pentru conducătorii auto, cât și pentru polițiști”, a declarat în plen autorul proiectului deputatul democrat Valentina Buliga.

În prezent, Codul Contravențional prevede scoaterea plăcuțelor cu numere de înmatriculare în cazul în care vehiculele sunt parcate neregulamentar. Plăcuțele sunt întoarse proprietarului doar după ce se întocmește un proces verbal de contravenție. Totodată, potrivit Codului Contravențional, oprirea, staționarea sau parcarea în locurile interzise se pedepsește cu amendă de la 250 la 500 de lei cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

”În cazul când sunt scoase plăcuțele, proprietarii de mașini sunt puși în situații complicate. Aceștia nu se pot deplasa cu vehiculul care nu are plăcuța cu numerele de înmatriculare, deoarece Codul Contravențional prevede pentru această încălcare sancțiuni de la 1250 la 1500 de lei și 4 puncte de penalizare”, a declarat autorul. 

Automobilele vechi vor fi interzise în Republica Moldova>>>

În opinia deputatului, Inspectoratul Național de Patrulare dispune de tehnică și metodele necesare pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează neregulamentar, fără a mai fi necesară scoaterea plăcuțelor respective.

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Proprietarii de automobile din Moldova vor plăti un impozit suplimentar
Ce mașini preferă moldovenii și când vor înceta să mai cumpere automobile vechi
Principalele greșeli pe care le fac automobiliștii când aleg anvelopele de iarnă
Tagurile:
agent de patrulare, plăcute de inmatriculare, parcare neregulamentara, șofer, automobil, amendă, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei