08:52 19 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.39
  • USD18.20
  • RUB0.28
  • RON4.32
  • UAH0.69
premierul Pavel Filip

Anunț bombă de la Pavel Filip: Probabil facem asta pentru ultima dată

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
655 0 0

2018 ar putea fi ultimul an în care Moldova va trece la ora de vară

CHIȘINĂU, 23 mart — Sputnik. Moldova trece în acest weekend la ora de vară. Duminică va fi cea mai scurtă zi din an, care va avea numai 23 de ore. Astfel, în noaptea de sâmbătă spre luni, ora trei va deveni ora patru. O decizie în acest sens a fost luată de premierul Pavel Filip.

S-ar putea însă ca trecerea la ora de vară să se facă în acest an pentru ultima dată. Și asta pentru că în luna februarie curent Parlamentul European a cerut revizuirea regimului actual de schimbare a orei.

Reprezentanții ministerului Economiei de la Chișinău au declarat că se vor conforma noilor reguli doar în urma unei decizii finale a Consiliul Europei.

Republica Moldova a trecut pentru prima dată la ora de vară în anul 1981. Scopul acestor modificări este de a beneficia în deplină măsură de durata în creştere a zilei şi de a reduce consumul de energie electrică.

Ora de vară este implementată în aproximativ 70 de ţări. Doar Rusia, Belarus, Armenia şi Georgia au renunţat la această practică. Specialiștii spun că schimbările ne pot afecta ritmul biologic. Adulții se adaptează cu greu la ora de vară. Cel mai mult au de suferit cardiacii şi hipertonicii.

Tematic

La 25 martie, am putea să nu mai trecem la ora de vară
Parlamentul European a votat renunțarea la ora „de vară” și „de iarnă”
Tagurile:
ultima data, anunt bomba, Filip, ora de vară, Parlamentul European, Ministerul Economiei, Chișinău


Știrile Zilei