14:40 06 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.48
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
Fotografie simbol: Poliția

Afacerea "Țigareta 3": Moldova, Polonia, Ucraina. Detalii care te bagă în sperieți

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
107610

Un grup criminal format din cetățeni ucraineni, polonezi, moldoveni, români și georgieni au pus pe roate o afacere ilegală cu țigări în Ucraina.

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik Două grupări criminale formate din cetățeni ucraineni, polonezi, moldoveni, români și georgieni, care fabricau și vindeau țigări, au fost deconspirate de polițiști. Infractorii au vârste cuprinse între 32 și 53 de ani. Ei au fost reținuți de forțele de ordine din Moldova, Ucraina și Polonia. Timp de un an, indivizii au cauzat statului polonez un prejudiciu de 25 000 000 de euro.

Angajații Inspectoratului Național de Investigații împreună cu procurorii PCCOCS au stabilit că grupările criminale produceau țigări în mai multe fabrici clandestine pe teritoriul Ucrainei și Poloniei. Mai mult, suspecții au racolat trei foști angajați ai fabricii "Tutun — CTC" din Moldova pe care i-au forțat să muncească într-o fabrică din Cernăuți, Ucraina.

Din această întreprindere oamenii legii au ridicat mașini industriale pentru fabricarea țigărilor, echipamente pentru prepararea materiei prime, 50 de cutii cu țigări și 1500 de kg de tutun netratat. Acolo au fost reținuți și doi membri ai grupării criminale, un ucrainean și un moldovean.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile indivizilor și la fabrică, au mai fost depistate alte 97 de milioane de țigarete, două tone de tutun, 20 de grame de mentamfetamină, pastile extasy, trei pachete cu marijuana, trei revolvere, un pistol, 238 de cartușe, două veste antiglonț și cuțite.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii au fost reținute pentru 90 de zile în Polonia. Dacă vor fi găsiți vinovați indivizii riscă să-și petreacă 10 ani după gratii. 

Tematic

Polițiști moldoveni implicați în contrabandă cu țigări la frontiera moldo-română
Mii de pachete de țigări, depistate de un câine la frontiera moldo-română
Tagurile:
fabrică clandestină, tutun CTC, Constrângere, țigări, fabrică, Românai, Polonia, Ucraina


Știrile Zilei