05:52 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Mape cu acte

Nu va mai trebui să prezentați aceste acte: Modificări importante anunțate de Guvern

© Sputnik / Anar Mustafayev
Societate
Sa primesc un link scurt
28401

Odată cu crearea Agenției Servicii Publice, a devenit posibilă simplificarea procedurilor cadastrale pentru companii și cetățeni

CHIȘINĂU, 29 mart — Sputnik. Procedurile cadastrale pentru companii și cetățeni vor fi simplificate. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului.

În conformitate cu noile modificări, cetățenii solicitanți de servicii cadastrale nu vor mai trebui să prezinte actele de stare civilă privind schimbarea numelui și nici certificatul de căsătorie și de divorț, dacă informația este inclusă în Registrul de stat al populației.

Totodată, companiile nu vor mai trebui să prezinte extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și nici decizia de înregistrare a registratorului de stat.

Acest lucru a devenit posibil odată cu crearea Agenției Servicii Publice, care a inclus mai multe instituții, cum ar fi Cadastru, Registru, Serviciul stare civilă, Camera înregistrării de stat și Camera de licențiere. Astfel, în prezent Agenția Servicii Publice deține toate registrele necesare pentru debirocratizarea procedurilor.

Guvernul își propune să intervină și cu alte îmbunătățiri pentru ca să nu mai fie nevoie de extrase de la Cadastru, Oficiul Stării Civile și alte instituții, deoarece aceste informații se găsesc în registre. Într-un final, cetățeanul ar urma să se identifice doar cu buletinul de identitate.

Tematic

În Moldova va fi mai ușor să cumperi și să vinzi case
Funcționar din Cahul, implicat în mafia imobiliarelor: Oamenii rămâneau fără apartamente
Tagurile:
proceduri cadastrale, cetateni, acte, companii, Agenția Servicii Publice
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei