04:40 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Perfuzie

Focar de hepatită la Cahul. Va fi sau nu instituită carantină

© Sputnik / Юрий Абрамочкин
Societate
Sa primesc un link scurt
90 0 0

Nouă persoane din aceeași localitate au ajuns la spital cu simptome de boală hepatică. Reporterul Sputnik a obținut detalii în exclusivitate.

Chișinău, 29 mart — Sputnik. Nouă persoane din raionul Cahul au ajuns la spital, fiind suspectate de infectare cu hepatită virală A, numită și boala mâinilor murdare. Este vorba de șapte copii și doi maturi din satul Tartaul de Salcie, Cahul. Patru minori sunt din aceeași familie. Aceștia frecventau atât școala, cât și grădiniță. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Cahul, Anastasia Dermenji. Medicii au atestat prezența virusului hepatic la doi copii. Analizele urmează să arate dacă boala se confirmă și la celelalte persoane.

"Cei doi maturi care au ajuns la spitalul raional Cahul muncesc la școala și grădinița din satul Tartaul de Salcie. În acest moment, toate persoanele sunt spitalizate și se află sub supravegherea medicilor. Starea acestora este stabilă", a declarat pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al Spitalului Raional Cahul, Anastasia Dermenji.

Deocamdată, autorităţile nu au dispus să fie instituită carantină în satul Tartaul de Salcie. În luna februarie a acestui an, 12 minori din satul Filipeni, raionul Leova au fost internați în spital cu virusul hepatic A. Copiii aveau vârste cuprinse între 4 și 17 ani.

Hepatita virală A afectează ficatul, iar în popor i se mai spune boala mâinilor murdare. Virusul se transmite inclusiv prin alimente contaminate și apă şi se răspândeşte în special printre copii.

Tematic

De ce întârzie tratamentul promis bolnavilor de hepatită virală C în iulie 2017
Moldova este ameninţată de pericolul epidemiei de hepatită
Tagurile:
infectie, focar, hepatita A, spital, Cahul, chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei