04:23 19 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Euro

Alarmant: Mii de euro și dolari falși urmau să fie puși în circulație în Moldova

© REUTERS / Dado Ruvic
Societate
Sa primesc un link scurt
143 0 0

Două grupări criminale, specializate în fabricarea și punerea în circulația a bancnotelor false, au fost anihilate de oamenii legii

CHIȘINĂU, 2 apr — Sputnik. Mii de bancnote false urmau să fie puse în circulație în țara noastră de două grupări criminale. Activitatea acestora a fost dată peste cap de reprezentanții serviciul protecție internă și anticorupție al MAI, Procuraturii municipiului Chișinău și Serviciului de Informații și Securitate.

Membrii grupărilor sunt originari din țara noastră și urmau să aducă în Moldova, din Uniunea Europeană, 70 000 de dolari și 215 000 de euro. Bancnotele false erau de o calitate înaltă, fapt care făcea posibilă punerea acestora în circulaţie, în special pentru acceptarea lor în bancomate.

Activitatea ilicită a grupărilor criminale a fost documentată pe parcursul anului 2017. În acest caz au fost reținute șase persoane cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Dintre acestea patru au fost plasate în arest preventiv. Unul din liderii grupării a mai fost cercetat pentru furt, jaf, tâlhărie și contrabandă.

În urma perchezițiilor la domiciilile indivizilor, oamenii legii au ridicat 8 000 de dolari SUA și 5 000 de euro falși. De asemenea, au fost ridicate diferite tipuri de muniții pentru armament şi tehnică specială pentru obținerea informației pe ascuns. În acest caz au mai fost pornite alte două cauze penale. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi membrii grupărilor criminale riscă până la 15 ani de pușcărie.

Tematic

Euro falşi pe teritoriul Moldovei, cu semne de falsificare distincte
Leii moldovenești din hârtie ar putea fi schimbați în bancnote de polimer
Tagurile:
bani falși, euro, dolari, procuratura, Moldova, MAI
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei