04:45 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Cristian Paun
© Photo: Studioem

Banii cash vor deveni istorie, când vom plăti cu cardul la biserică

Societate
Sa primesc un link scurt
85 0 0

Tot mai mulți experți economici vorbesc despre faptul că bancnotele și monedele vor deveni istorie, vom efectua doar plăți online, iar în magazine vom plăti doar cu cardul.

Numărul de carduri bancare aflate în circulație în Republica Moldova este în continuă creștere. În anul 2017, numărul acestora a depășit 1,73 milioane, majorându-se cu aproximativ 15 la sută față de anul 2016. Datele se conțin în raportul Băncii Naționale a Moldovei.

A crescut și numărul de operațiuni efectuate cu cardurile bancare în țara noastră. Totuși cea mai mare pondere o au acțiunele de retragere a numerarului, în jur de 60,15 la sută. Anul trecut au fost retrase de pe carduri peste 40 de miliarde de lei.

Expertul Cristian Păun a vorbit în cadrul unui interviu în studioul radio Sputnik-Moldova despre partea invizibilă a cardurilor bancare, dar și despre momentul când banii lichizi vor dispărea, iar în Biserică vom plăti cu cardul bancar. 

Autor: Tatiana Cebotari

Tematic

Mai mulți bani în buzunare. Guvernul majorează alocațiile de la stat
Topul ţărilor în care poţi să trăieşti cu bani puţini
Moldovenii vor scoate mai puțini bani din buzunar pentru medicamente
Tagurile:
operatiuni, pondere, biserica, retragere, numerar, card bancar, bani, Chisinau, Republica Moldova


Reguli de utilizareCOMENTARII

Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2742
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356