04:40 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Miei

Căutați carne de miel pentru masa de Paște? Vedeți ce spun specialiștii

© Photo: Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor
Societate
Sa primesc un link scurt
743 0 0

ANSA vine cu un avertisment: Iată la ce riscuri ne expunem dacă procurăm miel sacrificat în condiții improprii.

CHIȘINĂU, 3 apr — Sputnik. În ajunul Sărbătorilor de Paști, când pe masa de sărbătoare sunt nelipsite bucate preparate din carne de miel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu mai multe recomandări.

Astfel, sacrificarea mieilor urmează să fie efectuată în unități autorizate sanitar-veterinar. În cazuri excepționale, sacrificarea mieilor se poate face în locuri special amenajate temporar, unde este asigurată supraveghere sanitar-veterinară și unde sunt respectate condițiile de igienă. Controlul sanitar-veterinar în aceste centre amenajate temporar se va face de către un medic veterinar.

Carnea de miel trebuie să fie elastică, de culoare roz pal, acoperită uniform cu un strat subțire de țesut adipos de culoare albă, cu miros specific acestei specii, spun specialiștii. Atunci când carnea este proaspătă, în urma apăsării cu degetul, aceasta revină la forma inițială.

Neapărat trebuie să atragem atenția la ștampila aplicată pe carcasă ”control sanitar-veterinar" și bonul de expertiză sanitar-veterinară. Termenul de valabilitate recomandat pentru carnea de miel (păstrată la o temperatură între +2 și +4 grade Celsius) — este de 3 zile (72 de ore).

Carnea de miel obținută în condiții necontrolate sanitar-veterinar ar putea fi o sursă de boli parazitare cum ar fi sarcocistoza, cisticercoza, sau boli infecțioase — salmoneloza, colibaciloza și campilobacterioza, care pot produce la om toxiinfecții alimentare.

Cum va fi vremea de Paște. Cum să ne îmbrăcăm când mergem la sfințit Pasca>>>

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă să evităm comerțul stradal și să procurăm produsele alimentare pentru masa de Paști numai din spații sau unități autorizate sanitar-veterinar, pentru a ne putea bucura din plin de Sărbătorile Pascale.

Tematic

Calendar Ortodox 2018: Cele mai importante sărbători din luna aprilie
Cât va costa carnea miel în acest an pentru masa de Paște
Tagurile:
Paste, culoare, recomandari, bucate, norme sanitare, miros, Carnea de miel, sarbatori, ANSA, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei