04:37 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Gratii

În pușcărie, mai dihai decât la sanatoriu: Iată ce se întâmplă la Lipcani

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
228 0 0

În penitenciarul nr. 2 din Lipcani au fost găsite mai multe obiecte interzise. Procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală pe acest caz.

Chișinău, 4 apr — Sputnik. Unii condamnați din țara noastră își ispășesc pedeapsa în penitenciar în condiții speciale. Potrivit Procuraturii Generale, sute de obiecte interzise, alcool şi substanţe narcotice au fost găsite în urma unor percheziţii în celulele deţinuţilor din penitenciarul nr. 2 din Lipcani. Verificările s-au desfășurat în data de 14 martie. În acest caz procuratura raionului Briceni a inițiat o cauză penală. 

În celule, dar și asupra deținuților, oamenii legii au găsit 34 de telefoane mobile, 10 cartele SIM, 15 acumulatoare şi 41 de încărcătoare pentru telefoane mobile. La fel, aceștia au mai ridicat 47 de litri de băuturi alcoolice, 16 seturi de cărţi de joc, 100 de lei, căşti pentru telefoane mobile, fişe pentru poker, 50 de litri de materie primă pentru prepararea băuturii alcoolice și șapte pachete cu substanțe narcotice.

Aceste obiecte au ajuns în pușcărie după ce apropiați de-ai deținuților le-au camuflat în pachete cu mâncare. Procurorii bănuiesc că în această schemă sunt implicați și angajaţi ai penitenciarului.

Procurorii urmează să stabilească toate circumstanțele în care obiectele interzise au ajuns în celulele deținuților. Pentru asemenea acţiuni, legislaţia prevede amendă de peste 42 de mii de lei sau închisoare de până la trei ani.

Tematic

În Moldova dacă nu ai poliță medicală poți face și pușcărie
Persoanele care vor lovi medicii vor sta la pușcărie. Ce au decis deputații
În pușcărie se va ajunge mai greu. Sancțiunile penale ar putea fi revizuite
Tagurile:
lipcani, obiecte interzise, puscărie, Lipcani, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2736
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356