04:21 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Carne de porc

Riscurile la care ne expunem dacă cumpărăm acest produs din Ucraina

© Sputnik / Алексей Мальгавко
Societate
Sa primesc un link scurt
113 0 0

ANSA avertizează: Trebuie să fim precauți cu privire la carnea de import pe care o cumpărăm în perioada sărbătorilor.

CHIȘINĂU, 4 apr — Sputnik. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre existența focarelor de pestă porcină africană în Ucraina.

În contextul pregătirilor pentru Sărbătorile de Paști, oficialii îi atenționează pe locuitorii din regiunile apropiate Ucrainei să nu procure și să nu importe carne și produse din carne de porc din țara vecină.

Potrivit unui comunicat de presă a instituției „respectarea restricțiilor de import a cărnii și a produselor din carne de porcină este o condiție obligatorie pentru toată lumea. Doar renunțând la procurarea și importul ilicit al acestui produs, putem exclude riscul sporit de pătrundere a bolii periculoase pe teritoriul țării".

Îngrozitor: Iată ce făceau angajații unei patiserii din Capitală — asta mâncăm noi>>>

Amintim că, în perioada sărbătorilor pascale, conform ordinului conducerii ANSA, în scop de combatere a comerțului ilicit de carne și produse din carne importate, subdiviziunile teritoriale ale Agenției vor intensifica controalele în unitățile de comerț și în piețele alimentare din republică.

Tematic

Sunt sau nu sunt periculoase sucurile produse în Moldova - Ce spune directorul ANSA
Tagurile:
paste, pesta porcina, focar, sarbatori, carne, locuitori, produse, import, ANSA, Ucraina, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2729
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356