16:54 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
dizabilitate

Parlamentul susține educația incluzivă

© Sputnik /
Societate
Sa primesc un link scurt
73 0 0

Mai multe instituții care promovează educația incluzivă vor beneficia de suportul financiar al Parlamentului

Chișinău, 6 apr — Sputnik. Trei instituții care promovează educație incluzivă din țară vor beneficia de suportul Parlamentului. Acestea vor fi susținute financiar pentru a fi procurate materiale necesare pentru buna funcționare a instituțiilor și pentru a facilita integrarea copiilor cu cerințe educaționale speciale în mediul social.

Inițiativa a fost lansată în luna martie de președintele Parlamentului Andrian Candu. Acesta a făcut apel către deputați să se implice în colectarea fondurilor pentru campania de caritate organizată în ajunul sfintelor sărbători de Paști.

Instituțiile beneficiare au fost selectate cu suportul Programul educațional Pas cu Pas, care de peste 20 de ani promovează proiecte de educație incluzivă.

În perioada 2016-2018, în cadrul campaniilor de caritate organizate de Parlamentul Republicii Moldova au fost făcute donații de peste 250 mii lei.

La fel, au fost organizate târguri de Paști la care au participat persoane din familii social-vulnerabile și persoane cu necesități speciale.

Tematic

Votat de Parlament: Sunt vizați tot cei care aspiră la funcții de demnitate publică
Leancă a scăpat. A trecut de moțiunea simplă discutată în Parlament
O nouă cerere de demisie în Parlament. Cine este vizat
Tagurile:
sociala, incluziune, dizabilitate, copii, chișinău
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei