04:41 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Ouă și pască

Sondaj: Iată ce bucate nu vor lipsi pe masa de Paști a moldovenilor

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
69 0 0

Moldovenii nu se zgârcesc de sărbători și pregătesc pentru cei dragi cele mai sofisticate bucate.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Datele unui sondaj realizat de Agenția Date Inteligente arată că 96 la sută dintre locuitorii municipiului Chișinău vor sărbători Paștele. Pentru 37 dintre chișinăuieni, Paștele este o sărbătoare religioasă importantă: 17% dintre cei chestionați au răspuns că această sărbătoare marchează „Învierea Domnului", iar 7% cred că sărbătoarea este un bun prilej de a reuni familia. Au fost și dintre cei care au spus că sărbătorile pascale marchează Nașterea lui Isus —0,5%.

Datele sondajului mai arată că 41 la sută dintre locuitorii Capitalei vor cheltui pentru masa de sărbătoare 500 de lei, aproape 30% au spus că vor cheltui până la 1000 de lei, iar 18% dintre persoanele chestionate spun că vor cheltui până la 2000 de lei.

Cei mai mulți dintre oameni — 35% vor avea pe masa de sărbătoare între 2 și 10 ouă, iar 8% dintre aceștia au spus că nu vor pune ouă pe masă de Paști.

Cu toate acestea, 71 % dintre persoanele care au participat la sondat au spus că vor avea ouă vopsite pe masă; 66% — cozonac și pască; 40% — salate; 39% — produse din carne; 33% — răcituri; 28% — miel; 25% — sarmale; 17% — bomboane; 13% — fructe și 11% — băuturi alcoolice.

62% dintre chișinăuienii chestionați spun că vor merge la Biserică în noapte învierii, iar 78% spun că vor merge la cimitire de Paștele Blajinilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie — 2 aprilie, pe un eșantion de 761 de persoane cu vârsta de la 18 ani, marja de eroare fiind de 3,5%. Realizatorii sondajului susțin că au fost chestionați locuitori ai celor cinci sectoare al capitalei și din opt suburbii.

Tematic

Cât de mult au crescut prețurile la mâncare, căldură și transport anul trecut
Cutremurător. Oamenii străzii plâng că primesc de la necunoscuți mâncare
Tagurile:
pasti, masa de sarbatoare, bucate, chișinău, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356