18:59 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Pașaport românesc

Moldovenii cu pașaport românesc trebuie să știe asta. Ce se schimbă

diez.md
Societate
Sa primesc un link scurt
3868 0 0

Guvernul României a făcut un anunț important pentru toți deținătorii de pașapoarte românești, inclusiv cetățenii Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Valabilitatea pașapoartelor românești simple, electronice va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, cât este în prezent pentru persoanele care au împlinit 25 de ani.

Premierul român, Viorica Dăncilă, a precizat că pentru persoanele între 12 și 25 de ani, valabilitatea se va prelungi de la 3 ani la 5 ani.  

”Dorim să eliminăm cozile de la pașapoarte, astfel că vom extinde termenele de valabilitate ale pașapoartelor. Valabilitatea pașapoartelor simple, electronice, va fi extinsă la 10 ani, față de 5 ani, în prezent, în cazul persoanelor care au împlinit 25 de ani, respectiv de la 3 ani la 5 ani, pentru persoanele între 12 și 25 de ani”, a declarat Dăncilă.

Protejarea datelor cu caracter personal, o problemă pentru țara noastră>>>

De asemenea, se modifică cadrul normativ privind eliberarea pașaportului simplu temporar, care va putea fi emis în anumite situații de urgență, determinate de mai multe motive, sănătate, familiale, sau profesionale, în care titularul nu dispune de timpul necesar pentru eliberarea unui pașaport simplu, electronic.

Tematic

Spania oferă bani şi locuințe gratis moldovenilor cu pașaport românesc
Din ce dată vom schimba dolarii și euro cu pașaport
Tagurile:
pasaport, termen de valabilitate, persoane, motive, eliberare, Romania, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei