21:29 18 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Școala auto

Doar în Moldova poți să cumperi permisul de conducere: Iată cât costă

© Sputnik / Мирослав Ротарь
Societate
Sa primesc un link scurt
841 0 0

Doi bărbați din municipiul Bălți riscă ani grei de pușcărie pentru că au pretins bani pentru eliberarea permiselor de conducere.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Doi bărbați din nordul țării au ajuns pe banca acuzaților pentru trafic de influenţă. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis cauzele penale de învinuire a acestora în judecată.

Primul caz a avut loc în vara anului 2016. Inculpatul a pretins 760 de euro de la un cuplu pentru a influenţa angajaţii din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălţi. Pentru această sumă, inculpatul urma să determine funcţionarii să le evalueze pozitiv cunoştinţele la proba teoretică şi practică şi să le fie eliberate permisele de conducere auto. 

Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au mai stabilit că bărbatul a mai pretins 900 de euro de la alte două persoane în același scop.

Al doilea caz a avut loc în 2017. Un bărbat a primit 300 de euro pentru eliberarea permisului de conducere şi 2000 de lei pentru eliberarea unei adeverinţe de recrut.

Ambii învinuiţi au fost reţinuţi de procurori şi ofiţerii Anticorupţie în timp ce primeau o parte din suma pretinsă de la victime. Învinuiţii şi-au recunoscut vina integral. Ei riscă până la cinci ani de închisoare sau amendă de până la 3.000 de unităţi convenţionale.

 

Tematic

La un pas de moarte: Poliția a prins 40 de șoferi care și-au permis asta
Doar în Moldova: 1500 de lei pentru un permis de conducere de categoria C
Mihai Ghimpu riscă să rămână fără permis de conducere
Tagurile:
cumperi, conducere, permis, bani, Moldova, Bălți
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei