17:57 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
veteran de război

Veteranii de război din Republica Moldova vor avea legitimații noi

© Sputnik / Vladimir Astapkovich
Societate
Sa primesc un link scurt
172 0 0

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat schimbarea legitimaţiilor pentru veteranii de război.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Ministerul Apărării al Republicii Moldova a iniţiat acțiunile de pregătire pentru implementarea procesului de schimbare a legitimațiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou.

Potrivit secretarului de stat în domeniul politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învățământ militar și planificare a resurselor, Vladimir Iliev, printre primele acţiuni realizate a fost încheierea de către Ministerul Apărării şi Agenţia Servicii Publice a contractului privind confecţionarea legitimaţiilor de tip nou.

A fost constituită Comisia Interdepartamentală pentru Asigurarea Schimbării și Eliberării Legitimației de Veteran de Război, cu aprobarea componenţei şi cadrului normativ departamental, ce reglementează organizarea şi funcţionarea acesteia, precum şi a instrucţiunilor ce stabilesc mecanismul de eliberare, înmânare, retragere, evidenţă şi păstrare a legitimaţiilor de veteran de război.

”Comisia urmează să evalueze numărul real de veterani de război, iar până la data de 31 decembrie 2020 să finalizeze procesul de substituire a legitimaţiilor”, a declarat Iliev.

În anul 2018, vor fi confecţionate 15 mii de legitimaţii de tip nou. 

Acţiunea de schimbare a legitimaţiilor de veteran de război de model vechi cu cele de model nou se desfăşoară în contextul realizării Planului „Memorie. Onoare. Respect”.

Tematic

Ministerul Apărării vrea schimbări majore cu sprijinul NATO
Pavel Filip i-a explicat noului ministru al Apărării ce înseamnă neutralitatea
Tagurile:
veteran de razboi, legitimatie, Ministerul Apărării, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei