17:57 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Judecată, cătușe - foto simbol

Incredibil: Iată cine recruta membri pentru organizație criminală "Borman"

© Sputnik / Vitaly Belousov
Societate
Sa primesc un link scurt
421 0 0

Doi bărbați, tată și fiu, erau "managerii" unei organizații criminale care își desfășura activitatea atât în țară, cât și peste hotare - operau cu sume de sute de mii de euro.

CHIȘINĂU, 10 apr — Sputnik. Organizatorul unei grupări criminale internaționale, care avea grijă de recrutarea noilor membri pentru aceasta, va ajunge în fața instanței.

Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în afara ei, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (Viber, Skype, WhatsApp etc), executând indicațiile liderului organizației, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Împreună cu tatăl său, acesta avea rolul de a organiza și racola persoane care urmau să se ocupe de scoaterea prin contrabandă a banilor de pe teritoriul Republicii Moldova, deplasându-se în Spania, de unde era procurat hașiș în proporții deosebit de mari de la alți membrii ai grupării (cetățeni ai Republicii Moldova, Spaniei, Federației Ruse ș.a.). Drogurile încărcate și camuflate în diferite mijloace de transport erau transportate prin contrabandă în Federația Rusă, unde alți membrii ai grupării criminale le depozitau și le repartizau spre realizare.

Astfel, în perioada decembrie 2013 — ianuarie 2017, figurantul, însoțit de alți membri ai organizației, a procurat și transportat 96,5 kg de hașiș, precum și a trecut prin nedeclarare peste frontiera vamală a RM mijloace bănești în sumă de 100 000 de euro.

Dacă vinovăția în faptele imputabile va fi dovedită în procesul de judecată, învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea până la 25 de ani.

Tematic

O grupare criminală făcea prăpăd în nordul țării: Acționa ca în filmele americane
Gruparea ”Patron” colectează bani pentru "obșciak". Iată ce s-a întâmplat la Strășeni
Tagurile:
"Borman", hasis, racola persoane, organizatie criminala, 100 000 de euro, bani, Federatia Rusa, Moldova-Italia, Spania
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei