17:53 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP

Statistici îngrozitoare în Moldova: Iată ce i-a mirat pe polițiști

© Photo: Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP
Societate
Sa primesc un link scurt
241 0 0

Organele de drept din Republica Moldova nu rămân indiferente la cele ce se întâmplă cu copiii: ce îi îngrijorează pe polițiști?

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Un număr tot mai mare de adolescenți consumă alcool sau alte substanțe narcotice, au declarat responsabili din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

„Unii adolescenții consumă alcool sau substanțe toxice doar ocazional, dar chiar și acest comportament poate fi considerat periculos, deoarece poate duce la dependență și poate provoca alte probleme (consecințe ilegale, performanțe școlare slabe, pierderea prietenilor din anturaj, izolare socială și, nu în ultimul rând, probleme familiale)", au comunicat lucrătorii Poliției.

Instituțiile de drept atrag atenția asupra faptului că de cele mai multe ori tinerii care consumă alcool se confruntă cu următoarele probleme: violența, inclusiv sexuală, agresiunea verbală din partea altei persoane, traume, probleme la școală, conflict cu legea.

Ce se bea în Moldova?

Problema consumului de alcool de către adolescenți a fost abordată anterior și în Parlamentul Republicii Moldova. În special, deputatul socialist Vladimir Odnostalko a atras atenția asupra faptului că în țara noastră întinerește consumatorul mediu de alcool. Deputatul a amintit că țara se află printre lideri la capitolul consum de băuturi alcoolice și că la fiecare locuitor revin câte 18,2 litri de băuturi spirtoase pe an, în timp ce un european consumă în medie 12,8 litri de băuturi spirtoase pe an, iar la nivel global acest indicator este egal cu 6,3 litri.

„Consumul de vin tradițional care, conform legislației naționale, este un produs alimentar, reprezintă 5,1% din volumul total al băuturilor alcoolice. Tinerii preferă cel mai mult berea. În Moldova consumatorul de bere întinerește", a spus Odnostalko.

Acesta a menționat că toată lumea observă urmările fenomenului respectiv. „Desigur, cel mai mare pericol sunt băuturile alcoolice tari, cu o concentrație de la 40% în sus. Este vorba de rachiu și coniac", a adăugat specialistul.

Tematic

Publicitatea la alcool, interzisă în Moldova
Șalaru: Berea provoacă foarte repede dependență de alcool
Tagurile:
statistică înspăimântătoare, consum de alcool, substanțe narcotice, copii, Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Vladimir ODNOSTALKO, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei