17:15 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Bloc, foto de arhivă

Noi detalii în cazul mafiei imobiliarelor la Cahul: Încă o persoană reținută de CNA

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
20910

Ofițerii Centrului Național Anticorupție a mai reținut un complice la înstrăinarea ilegală a imobilelor la Cahul, în care a fost implicat și un funcționar de la Cadastru.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Un tânăr de 34 de ani din municipiul Cahul a fost reținut pentru 72 de ore de către angajații DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție.

Acesta ar fi acționat în complicitate cu un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul și un alt bărbat, falsificând buletinul de identitate și hotărârile de judecată, în baza cărora au obținut ilegal dreptul de proprietate asupra a două bunuri imobile.

Amintim că, în martie curent, doi bărbați, între care un registrator de la Oficiul Teritorial Cadastral Cahul, au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție într-un caz de escrocherie și exces de putere.

Potrivit schemei puse la cale de aceștia, bărbații identificau proprietari de bună credință, pe care îi deposedau ilegal de apartamente, în baza unor hotărâri de judecată inexistente și a unui buletin de identitate fals. Oamenii legii au documentat două astfel de cazuri.

În primul caz, registratorul ar fi înregistrat ilegal un apartament, fără a verifica autenticitatea buletinului de identitate și a extrasului hotărârii de judecată, prezentate de complicele său. Astfel, funcționarul, în mod conștient, nu și-ar fi îndeplinit atribuțiile de serviciu.

În cel de-al doilea caz, în baza aceluiași act de identitate fals și a unei alte hotărâri judecătorești inexistente, au fost deposedați de dreptul de proprietate succesorii legali ai unei persoane decedate. Ulterior, apartamentele erau înstrăinate prin persoane interpuse. Respectiv, primul apartament a fost înstrăinat ilegal cu 500 000 de lei, iar al doilea, cu 354 000 de lei.

La moment, doi dintre bănuiți se află în arest pentru 30 de zile.

Tematic

Mafia imobiliarelor: În Moldova crește numărul investitorilor înșelați
Operațiune de amploare a ofițerilor anticorupție. Cine a fost escortat la sediul CNA
La Ceadâr-Lunga a început procesul medicilor: Iată câte persoane a reținut CNA
Tagurile:
mafia imobiliarelor, Cadastru, Cahul, ilegal, apartamente, CNA


Știrile Zilei