03:32 17 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.50
  • USD17.28
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.62
Flăcări

Moldova: Zeci de hectare, în flăcări - Pericol și mai mare în următoarele zile

© Sputnik / Evghenii Panasenco
Societate
Sa primesc un link scurt
27110

33 de hectare cu vegetație au fost cuprinse de flăcări din cauza temperaturilor ridicate. Pompierii trag un semnal de alarmă.

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Odată cu încălzirea vremii crește numărul incendiilor de vegetație. Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, timp de 24 de ore, pompierii au stins 22 de incendii de vegetație.

Cele mai multe incendii care riscau să se extindă s-au înregistrat în raioanele Ungheni, Strășeni, Sângerei, Șoldănești și Cahul. Peste 10 hectare de iarbă au ars la periferia orașului Ungheni, iar trei hectare de vegetație au fost stinse de salvatori la intrare în raionul Strășeni. 

De intervenția pompierilor a fost nevoie și pe șoseaua de centură din orașul Cahul unde două hectare de iarbă au fost cuprinse de flăcări. În total, angajații IGSU au stins 33 de hectare de iarbă aprinsă, care risca să se extindă pe suprafețe mai mari.

Aceste incendii sunt provocate de trei factori: temperaturile ridicate și soarele puternic, lipsa umidității și neatenția sau rea intenția oamenilor. Se pare că în următoarele zile vom avea vreme propice pentru declanșarea unor noi incendii de vegetație. Pentru că, potrivit meteorologilor, în următoarele zile nu va ploua și vom avea în continuare temperaturi ridicate, mult peste norma acestei perioade a anului.

Sinopticienii anunță maxime de până la 25 de grade Celsius ziua în toată țara. IGSU îi îndeamnă pe oameni să evite aprinderea vegetației, întrucât în condiții de temperaturi ridicate cu umiditate redusă, aceste focare se pot răspândi cu repeziciuni.

De la începutul primăverii, pompierii au acționat prompt în lichidarea a peste 500 de hectare de vegetație arsă, reușind preîntâmpinarea incendiilor de proporții. În caz de incendii oamenii pot suna numărul unic 112.

Tematic

Buteliile de gaz: Ce trebuie să facem pentru prevenirea eventualelor incendii
Zeci de animale au pierit în flăcări: Pompierii au ajuns prea târziu
Incendiu în centrul Capitalei, flăcări în clădirea în care se află un vestit restaurant
Tagurile:
următoarele zile, Flacari, Hectare, risc, Șoldănești, Strășeni, Ungheni, Cahul, Sângerei
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei