04:24 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Laborator, foto de arhivă

Ce făcea în Capitală un grup criminal din care făceau parte moldoveni și sirieni - Video

© Sputnik / Sergey Wenyavsky
Societate
Sa primesc un link scurt
70710

Unul dintre membrii grupării, un sirian originar din Siria, orașul Aleppo, avea studii farmaceutice și cunoștințe în domeniul substanțelor chimice.

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Procurorii și polițiștii de investigație au destructurat o grupare criminală specializată în introducerea prin contrabandă a mijloacelor bănești, spălare de bani și punerea în circulație a semnelor bănești false.

Grupul infracțional era constituit din șapte bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, dintre care șase originari din sudul Republicii Moldova, iar unul din Siria, orașul Aleppo.

Potrivit cauzei penale, suspecții au introdus prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova mijloacele bănești în sumă totală de 17420 de euro, sustrase de pe teritoriul Uniunii Europene, bancnotele fiind pigmentate cu vopsea de culoare roșie de sistemele de securitate ale bancomatelor de tip ATM.

Ulterior, în vederea tăinuirii și deghizării originii ilicite a mijloacelor bănești, învinuiții au creat un laborator improvizat într-un apartament din municipiul Chișinău, unde realizau depigmentarea bancnotelor cu ajutorul diferitor substanțe chimice, pentru punerea lor în circulație.

Unul dintre bănuiți, originar din Siria, avea studii farmaceutice și cunoștințe în domeniul substanțelor chimice Bărbații implicați în această activitate au fost reținuți în flagrant, în luna ianuarie curent. Ei foloseau măști antigaz, măști respiratorii și ochelari de protecție.

Cauza penală de învinuire a membrilor grupării a fost finalizată și transmisă de către procurori în judecată. Aceștia riscă închisoare de până la 15 de ani pentru contrabandă, spălare și falsificare de bani.

Tematic

O grupare din Moldova ”droga” UE și SUA
O grupare criminală făcea prăpăd în nordul țării: Acționa ca în filmele americane
Incredibil: Iată cine recruta membri pentru organizație criminală "Borman"
Tagurile:
spalare de bani, laborator chimic, grupare criminala, Aleppo, bancomate, euro, Siria, UE, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2731
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356