16:11 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
transport

Unii șoferi vor putea lua permisul de conducere fără ca să meargă la Școala Auto

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
44420

Se schimbă regulile de obținere a permisului de conducere, o categorie de șoferi vor putea da examenul fără ca să meargă în prealabil la Școala auto.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Se schimbă parțial regulile de acordare a permisului de conducere. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat un proiect de hotărâre prin care propune unele modificări la procedura de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier. 

Potrivit propunerilor ministerului, elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu profil automobilistic, în a căror programe de studii este inclusă studierea materialului corespunzător obținerii dreptului de a conduce automobile, vor fi admiși la examenul de obținere a permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include, fără pregătire suplimentară.

În prezent, potrivit Regulamentului cu privire la permisul de conducere, persoanele care fac dovada absolvirii unei instituţii superioare sau medii de specialitate (colegii) de învăţământ de profil, în ale căror programe de studii sunt prevăzute studierea în volumul corespunzător a legislaţiei siguranţei traficului rutier şi mecanicii auto, se admit la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a autovehiculelor din categoria B şi subcategoria pe care aceasta o include, fără o pregătire suplimentară. 

Aceste persoane trebuie să prezinte dovada absolvirii unui curs de instruire practică în conducerea autovehiculului din categoria/subcategoria solicitată, corespunzător programelor respective de pregătire.


Tematic

Mihai Ghimpu riscă să rămână fără permis de conducere
Permisele auto deținute de unii moldoveni vor fi schimbate
Tagurile:
conducator auto, sofer, permis de conducere, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei