04:32 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
Dorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a făcut marele anunț

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
54520

Fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, a făcut marele anunț. La ce se referă acesta.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a făcut marele anunț. La ultima ședință de judecată în dosarul penal în care are statut de învinuit, acesta a anunțat jurnaliștii când va primi sentința. 

Dorin Chirtoacă are statut de învinuit în dosarul parcărilor cu plată din Chișinău. Potrivit actului de învinuire, fiind în funcția de primar al Capitalei, Chirtoacă a comis acte de corupere pasivă, în variantă agravată şi infracţiunea de trafic de influenţă, în variantă agravată. Conform mărturiilor oferite în cadrul anchetei, Chirtoacă urma să ridice o recompensă de 13 la sută din veniturile companiei care urma să amenajeze parcările cu plată în Chișinău.

În prezent se desfășoare ședințele în fond în dosarul lui Chirtoacă. Acum în acest dosar sunt audiați martorii. 

La ședința de judecată, care a avut loc în această săptămână, Chirtoacă a anunțat când urmează să fie pronunțată sentința. 

”Condamnarea urmează anul acesta. Cât poate să dureze procesul”, a declarat liberalul. 

Potrivit Codului Penal, infracțiunea de corupere pasivă în proporții deosebit de mari se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 ani cu amendă în mărime de la 400 de mii la 500 de mii de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Traficul de influență în formă agravată se pedepsește cu amendă în mărime de la 200 de mii la 300 de mii de lei sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.

Pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal în care acesta este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de procurorii anticorupție pe data de 25 mai 2017. 


Tematic

Procuror: Dorin Chirtoacă ar putea să nu mai revină în Republica Moldova
Ce a pățit procurorul care instrumentează dosarul lui Dorin Chirtoacă
Reacția procurorului la decizia cu privire la eliberarea lui Dorin Chirtoacă
Tagurile:
sentinta, judecata, coruptie, trafic de influenta, dosar penal, Dorin Chirtoaca
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2734
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356