13:10 14 Decembrie 2018
În direct
  • EUR19.65
  • USD17.27
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.62
Polițist

Polițiștii la datorie și de sărbători: Iată unde patrulează

© Sputnik / Rodion Proca
Societate
Sa primesc un link scurt
91 0 0

De paștele Blajinilor polițiștii vor asigura ordinea publică în toată țara

CHIȘINĂU, 15 apr — Sputnik. Polițiștii și pompierii s-au mobilizat de Paştele Blajinilor. Aproape trei mii de poliţişti vor patrula pe străzi şi vor asigura ordinea publică în toată ţara astăzi şi mâine. La fel, 600 de pompieri vor fi prezenți în cimitirele din țară pentru a preveni situațiile de risc.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au anunțat că o autospecială va staționa în apropierea cimitirului Sfântul Lazăr din Chișinău pentru a interveni în caz de necesitate.

Salvatorii îi îndeamnă pe oameni să supravegheze atent lumânările și candelele aprinse și să nu dea foc la iarba uscată. Și polițiștii îndeamnă oamenii să respecte regulile de circulație. Șoferi să nu urce în stare de ebrietate la volan.

Potrivit Poliției, în perioada sărbătorilor creşte numărul infracţiunilor. Cele mai frecvente sunt spargerile de locuinţe, furturile de portofele şi din automobile. În caz de urgenţă, oamenii pot cere ajutor la 112. Anul trecut, de Paştele Blajinilor, în ţară au fost comise aproape 120 de infracţiuni, dintre care aproape 70 au fost furturi.

 

 

 

Tematic

Îndemnul preoților pentru creștini: Iată ce nu trebuie să facem de Paștele Blajinilor
Când vom sărbători Paștele în 2019
Unde poți suna dacă ai rămas blocat în vamă de Paștele Blajinilor
Tagurile:
pompierii, patrulare, moldova, poliția, datorie
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei