04:40 23 Aprilie 2018
Chişinău+ 14°C
În direct
parc, oameni

Bucurie pentru bugetari, mai urmează o minivacanță de patru zile

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
2501 0 0

Peste două săptămâni, bugetarii din Republica Moldova se vor bucura de o nouă minivacanță de patru zile.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. După zilele libere legate de sărbătorile pascale care i-au bucurat mult moldovenii, mai urmează o minivacanță de patru zile pentru bugetari. Este vorba de zilele de  28 aprilie – 2 mai.

Ziua de luni, 30 aprilie, va fi liberă pentru bugetarii din Republica Moldova. Decizia se conține într-un document aprobat la începutul acestui an de Guvernul de la Chișinău. 

Ziua de 30 aprilie precedă data de 1 mai, când este sărbătorită Ziua internațională a oamenilor muncii, sărbătoare declarată drept zi liberă în Republica Moldova. 

Astfel, bugetarii din Republica Moldova vor avea o minivacanță de patru zile la sfârșitul lunii aprilie și începutul lui mai. Este vorba despre zilele de 28 aprilie – 2 mai. 

Pentru ziua de 30 aprilie bugetarii vor lucra sâmbătă, 21 aprilie. 

Potrivit Codul muncii, Guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile în scopul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare.

Tematic

Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018
Ministerul Muncii face un pas înapoi: Câte zile de odihnă vor avea bugetarii
Cum va fi vremea în zilele de odihnă. Unde va ploua
Tagurile:
minivacanta de 1 mai, zi lucrătoare, zile libere, zile de odihnă, bugetari, Codul Muncii, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei

 • Atacul asupra Damascului

  Pentru Rusia este important să demonstreze că SUA şi aliaţii au pornit de la un fals atunci când au lansat atacul asupra Siriei, fiind ghidaţi de alte interese, de aceea a fost ignorat dreptul internaţional şi desconsiderat Consiliul de Securitate ONU, consideră experţii moldoveni, în contextul unui interviu acordat de ministrul rus de Externe.

  94
 • Seismograf

  Informaţia a fost făcută publică de către directorul onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului din România, Gheorghe Mărmureanu. Cât de puternic va fi seismul.

  2737
 • Cimitir

  Cimitirul de pe strada Munceşti este unul dintre cele mai vechi cimitire din Chişinău care s-au mai păstrat şi este utilizat. Oamenii din regiune sunt afectaţi d efaptul că o parte din acesta a fost distrusă, iar pe locul care s-a eliberat au fost construite case.

  356