16:09 17 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.54
  • USD17.17
  • RUB0.26
  • RON4.17
  • UAH0.61
Copiii fără părinți. Poză simbol

Copiii fără părinți din Moldova vor primi de la stat bani de buzunar

© Photo : Derek Maul
Societate
Sa primesc un link scurt
253 0 0

Regulamentul cu privire la stabilirea şi plata indemnizaţiei zilnice pentru copii, ce urmează să fie aprobat miercuri, 18 aprilie, la ședința Guvernului, prevede stabilirea şi acordarea indemnizaţiei zilnice pentru copiii rămaşi fără părinți.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Copiii orfani din Moldova sau cei care au rămas temporar fără îngrijire părintească vor primi zilnic de la stat bani de buzunar. Suma va varia între 10 și 100 de lei. 

Regulamentul cu privire la stabilirea şi plata indemnizaţiei zilnice pentru copii, ce urmează să fie aprobat miercuri, 18 aprilie, la ședința Guvernului, prevede stabilirea şi acordarea indemnizaţiei zilnice pentru copiii rămaşi temporar fără ocrotire părintească şi copiii orfani, plasaţi în Serviciul social, care sunt încadraţi într-o instituţie de învăţământ, începând cu clasa a cincea și până la împlinirea vârstei de 18 ani.

femei însărcinate
© Sputnik / Александр Кондратюк

Cuantumul indemnizaţiei zilnice va constitui 10 lei/zi în zilele obişnuite, 100 de lei în ziua de naştere a copilului şi 70 de lei în zilele de sărbătoare: Anul Nou, Crăciunul, Ziua de Paşti, Ziua internațională a copilului.

De asemenea, proiectul prevede indexarea cuantumului indemnizaţiei zilnice, anual la 1 aprilie, în conformitate cu creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum pentru anul precedent, în modul stabilit de Guvern.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autorul proiectului, în anul 2018, de indemnizaţie zilnică vor beneficia în jur de 2600 de copii.

Regulamentul cu privire la stabilirea şi plata indemnizaţiei zilnice pentru copii a fost elaborat în contextul realizării Planului de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016-2018, precum şi a Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei pentru protecţia copilului pe anii 2014-2020.

Tematic

Unele mame vor fi obligate să restituie statului indemnizația de maternitate
Unii angajați ai Guvernului vor primi indemnizații de aproape 6 milioane de lei
Tagurile:
bani de buzunar, bani de la stat, indemnizație, copii orfani, Guvern
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei