17:28 16 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Chișinău

Surprinzător: Rușii preferă Chișinăul ca destinație turistică pentru vacanța de mai

© Sputnik / Евгений Панасенко
Societate
Sa primesc un link scurt
17720

Pentru un zbor spre capitala Moldovei, cetățenii ruși achită în medie până la 3 mii de lei, iar cazarea la hotel costă între 500 – 600 de lei pe noapte.

CHIȘINĂU, 26 apr — Sputnik. Analiștii serviciilor online de planificare a călătoriilor, împreună cu RIA Novosti, au întocmit o listă a celor mai avantajoase oferte turistice pentru care ar putea opta cetățenii Rusiei, în situația în care au mai rămas doar câteva zile până la minivacanța de mai.

Potrivit statisticii, în aceste zile de mai cele mai populare vor fi cursele interne, cele mai multe zboruri fiind efectuate spre orașele Rusiei. În topul preferințelor sunt Moscova, Simferopol, Soci, Sankt Petersburg.

Printre destinațiile din afara țării, primul loc i-a revenit detașat Georgiei, după care urmează Turcia, Italia, Germania, Cehia și Spania. Topul zborurilor pentru care s-au făcut cele mai multe rezervări au ca destinație orașele Tbilisi, Istanbul, Barcelona, Praga, Tel-Aviv, Chișinău.

Operatorii de turism din Rusia au comunicat că printre destinațiile din străinătate unde nu este nevoie de vize, cea mai avantajoasă s-a dovedit a fi capitala Belarusului, Minsk: costul mediu al biletelor de avion este de circa șapte mii de ruble rusești. Aproape la fel de avantajoasă pentru cetățenii ruși este și odihna la Chișinău.

„Arată atractivă și călătoria la Chișinău. Zborurile spre capitala Moldovei costă în medie 11 mii de ruble, iar o noapte într-un hotel de trei stele, în cameră cu două locuri, costă 1,6 mii de ruble", a spus reprezentanta companiei, Irina Reabovol.

Tematic

Moldova este o destinație turistică scumpă și așa trebuie să rămână
Republica Moldova, tot mai vizitată de turiști. Vezi de ce
Atracții turistice din Europa și Rusia: Cele mai bune spoturi de promovare
Tagurile:
sărbători de mai, destinație turistică, capitala Moldovei, Chișinău, Rusia, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei