01:20 03 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
Societate
Sa primesc un link scurt
17210

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, alături de conducerea SIS, au participat la un eveniment dedicat Zilei Drapelului de Stat.

CHIȘINĂU, 27 apr – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a marcat vineri, 27 aprilie, Ziua Drapelului de Stat în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul instituţiei. Evenimentul a avut loc în prezenţa conducerii şi ofiţerilor SIS. Tricolorul a fost arborat în acordurile Imnului de stat al Republicii Moldova.

15 instituții publice și-au prezentat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova
© Video : Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

”Pentru ofiţerii de informaţii şi securitate, simbolul drapelului naţional este un simbolul suprem, deoarece în faţa drapelului rostim jurământul de credinţă Patriei. Tricolorul reprezintă imaginea integrităţii, suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova”, a declarat șeful Aparatului directorului SIS, Gheorghe Racoviță.

Drapelul de Stat a fost onorat în toate unităţile teritoriale ale Serviciului de Informaţii şi Securitate. În şirul acţiunilor festive s-au înscris şi manifestările informative-educative privind  istoria Tricolorului, organizate pentru studenţii Institutului Naţional de Informaţii şi Securitate „Bogdan, Întemeietorul Moldovei”.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este marcată la 27 aprilie. Sărbătoarea a fost instituită de către  Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 prin decizia deputaţilor primului Legislativ al Republicii Moldova.

Tematic

SIS caută angajați. Cine are curaj poate să se înscrie
Reprezentanții SIS, CNA, MAI și ai Procuraturii, audiați cu ușile închise în Parlament
Tagurile:
Drapelul de Stat, Tricolor, SIS, Moldova


Știrile Zilei