21:17 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Societate
Sa primesc un link scurt
114 0 0

Agricultorii din Dubăsari vor avea acces liber la terenurile pe care de dețin după șoseaua Tiraspol-Râbnița.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Agricultorii din raionul Dubăsari care dețin terenuri după șoseaua Tiraspol-Râbniţa vor avea acces la loturile care le aparţin și pe care nu le-au putut lucra din anul 2014. Decizia a fost luată în urma negocierilor dintre Chișinău și Tiraspol.

Astfel, din 1 august 2018, proprietarii terenurilor vor avea acces necondiționat la terenuri în baza unor certificate, pe un termen de 20 de ani.

Rezultatele acțiunilor Guvernului au fost comunicate în cadrul întrevederii dintre reprezentanții Biroului Politic de reintegrare și administrațiile publice locale din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă, Pârâta, precum și agenții economici din raionul Dubăsari.

Fermierii din raionul Dubăsari, care dețin terenuri agricol pe malul stâng al Nistrului, s-au confruntat din 2014 cu numeroase presiuni din partea Tiraspolului.

Pentru a împiedica agricultorii să-și lucreze pământurile, administraţia de la Tiraspol a săpat șanțuri, de jumătate de metru adâncime și lățime, în preajma satelor Doroțcaia și Pohrebea din raionul Dubăsari, pe o porțiune de opt kilometri.

Lege nouă. Proprietarii care nu-și lucrează terenul agricol vor fi plătiți>>>

Reprezentanții administrației de la Tiraspol au declarat că săpăturile sunt niște măsuri antiincendiare.

Tematic

Incredibil: Ceea ce au făcut doi agricultori ruși i-au lăsat pe toți cu gura căscată
Anunț important pentru agricultori, făcut de directorul AIPA
Tagurile:
sosea, proprietari, terenuri, acces, negocieri, agricultori, Dubasari, Chisinau, Tiraspol


Știrile Zilei