16:37 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Ziua Victoriei

Șerpeni: Ceremonia de reînhumare și „Regimentul nemuritor”

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
96 0 0

Șerpeni: Ceremonia de reînhumare și „Regimentul nemuritor”.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Comitetul coordonator național „Pobeda" va organiza sâmbătă, 5 mai, la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni", ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor ostașilor Armatei Roșii căzuți pe teritoriul Moldovei în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.
Organizatorii îi invită pe toți doritorii să meargă la Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni", raionul Anenii Noi, pentru a participa la această ceremonie.

Vor fi reînhumate osemintele, descoperite în expedițiile de cercetare, ale 26 de ostași sovietici care și-au dat viața în anul 1944 pentru eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

„La ceremonie vor participa veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, reprezentanți ai organelor executive centrale și raionale, conducători și lucrători ai reprezentanțelor diplomatice, activiști civici", a comunicat pentru reporterul Sputnik președintele Comitetului coordonator național „Pobeda", Aleksei Petrovici.

Potrivit acestuia, în cadrul ceremoniei se va desfășura acțiunea „Regimentul nemuritor". Vor fi expuse portretele ostașilor sovietici, căzuți în lupte pe teritoriul Moldovei, ale căror nume au fost restabilite de către cercetași.

Acțiunea este desfășurată de organizațiile obștești „Clubul istorico-patriotic rus" și „August" cu susținerea administrației președintelui Republicii Moldova, a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și a reprezentanței „Rossotrudnicestvo". Ceremonia începe la ora 12:00.

Doritorii de a participa la ceremonie sunt rugați să sune la numărul 079 63 93 01 pentru a fi incluși în listă. Transportul va fi gratuit. Autobuzul va pleca din Chișinău la ora 10:45, din fața Complexului memorial „Eternitate".

Tematic

Ce vor demonstra avioanele rusești de Ziua Victoriei
Tagurile:
ostași sovietici, reînhumare, ceremonie, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, Rossotrudnicestvo", Aleksei Petrovici, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei