16:39 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
oameni

În calendarul național va fi inclusă o nouă sărbătoare

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
Știri din Parlamentul Moldovei (234)
52610

În Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova va fi introdusă o nouă zi națională.

CHIȘINĂU, 2 mai – Sputnik. Parlamentul ar putea declara ziua de 26 iunie drept Ziua împotriva abuzului de droguri. Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va propune plenului Parlamentului completarea Hotărârii de Parlament cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova.

Un grup de deputați socialiști a propus includerea în Legea cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova a unei noi zile naționale. Socialiștii propun ca în calendarul sărbătorilor naționale să fie inclusă și Ziua Națională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri. Deputații solicită ca această zi să fie marcată în fiecare an pe data de 26 iunie.

În 1987, Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății a decis ca data de 26 iunie să fie declarată drept Ziua Internațională Împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri.

În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani, consumul de droguri în rândul adolescenților a crescut de 2,5 ori și a ajuns de la 8 la sută la 19 la sută.

 

Тема:
Știri din Parlamentul Moldovei (234)

Tematic

Cine are cel mai lung concediu de odihnă în Republica Moldova
Angajații din Moldova ar putea avea mai puține zile de odihnă
Câte zile se vor odihni bugetarii în anul 2018
Tagurile:
zi de odihna, zi comemorativa, zi nationala, sarbatoare nationala, Parlament, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei