14:44 16 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.31
  • USD17.07
  • RUB0.26
  • RON4.14
  • UAH0.61
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii

Cu pile la Registru: Schemă pusă la cale de doi moldoveni

© Sputnik / Евгений Биятов
Societate
Sa primesc un link scurt
30710

Procurorii Anticorupție au trimis în instanță dosarul penal în care doi moldoveni sunt învinuiți de trafic de influență - iată schema pusă la cale aceștia.

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Doi cetățeni moldoveni vor fi judecați pentru trafic de influență. Procuratura Anticorupție a anunțat transmiterea dosarului în instanță.

Potrivit oamenilor legii, Este vorba de un bărbat care susținea că ar avea influență asupra persoanelor publice din cadrul Secției Calificare a Conducătorilor Auto a ÎS „CRIS Registru". El le-a promis unor cetățeni să faciliteze susținerea examenelor de obținere a permiselor auto (probele teoretică și practică), în schimbul unor sume de 350 și, respectiv, 400 de euro.

Moldoveanul a pus la cale schema împreună cu un fost polițist. Ei acționau în baza unei înțelegeri prealabile: se întâlneau cu solicitanții permiselor de conducere la sediul Secției Calificare a Conducătorilor Auto, după care îi anunțau că în ziua programată pentru examen nu va fi posibilă susținerea probelor. La scurt timp, solicitantul era sunat și înștiințat că problema este rezolvată și permisul de conducere va fi eliberat în regim prioritar.

Dacă cei doi vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 2 la 3 mii de unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani și respectiv — amendă de la 3 la 4 mii de unități convenționale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Tematic

Procuratura oferă noi detalii în cazul perchezițiilor la FC Dacia
Ultima oră. Procuratura vine cu informații despre moldovenii luați ostatici de talibani
Parlamentul de la Chișinău, CNA, BNM, Procuratura, în vizorul deputaților europeni
Tagurile:
schema, cu pile, pus la cale, moldoveni, Procuratura Anticoruptie, Registru
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei