16:38 19 Noiembrie 2018
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.11
  • RUB0.26
  • RON4.16
  • UAH0.62
Panglica Sfântului Gheorghe

În Transnistria se desfășoară acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe”

© Sputnik / Владимир Трефилов
Societate
Sa primesc un link scurt
7920

Până în data de 9 mai, pe străzile orașelor din regiunea transnistreană vor fi distribuite panglicile Sfântului Gheorghe.

TIRASPOL, 4 mai — Sputnik, Irina Leahova. În Transnistria a demarat oficial acțiunea de distribuire a panglicilor Sfântului Gheorghe. Totodată, mai multe organizații obștești din regiune fac acest lucru încă din aprilie.

„Deja distribuim în mod activ panglici Sfântul Gheorghe pentru comunitățile din orașe, precum și la solicitare. Suntem sunați și rugați din partea diferitelor organizații și instituții — școli, ministere, departamente. Panglicile le-am primit de la Ambasada Rusiei în Moldova", a spus președintele Uniunii Comunităților Ruse din Transnistria, Viorica Kohtareva.

Purtătorul de cuvânt al partidului „Obnovlenie", Inna Kramarenko, a menționat că activiștii acestui partid desfășoară acțiunea în diferite orașe ale Transnistriei.

„În total vor fi distribuite circa 10 mii de panglici. Oamenii sunt bucuroși, primesc panglicile cu emoție, vin la oficiu ca să le ia. De asemenea, tinerii noștri distribuie panglici trecătorilor", a menționat Kramarenko.

Sputnik a scris anterior că panglicile Sfântului Gheorghe sunt distribuite și de către activiștii mișcării de tineret „Zvezda". Aceștia, deja de câțiva ani la rând, desfășoară acțiunea respectivă cu suportul Centrului Informativ-Analitic Nistru-Prut. „Acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe" deja a demarat. Înmânăm panglici tuturor doritorilor, le transmitem în instituțiile de învățământ, le distribuim în stradă", a spus directorul executiv al Centrului, Albert Dorjeev.

Potrivit acestuia, a fost confecționată o panglică a Sfântului Gheorghe cu lungimea de doi kilometri.

Tematic

Zaharova: În data de 9 mai, în toată lumea, vor acea loc un șir de acțiun
Tagurile:
acțiunea „Panglica Sfântului Gheorghe, distribuire, străzi, orașe, Albert Dorjeev, Inna Kramarenko, Viorica Kohtareva, Transnistria
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei