17:31 16 Ianuarie 2019
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.14
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Ministerul Sănătății, imagine de arhivă

Medicii vor fi monitorizați: Declarația ministrului Sănătății făcută la Călărași

© Sputnik / Miroslav Rotari
Societate
Sa primesc un link scurt
25520

Ministrul Sănătății a anunțat măsurile care urmează a fi întreprinse în procesul de reformare a asistenței medicale primare și celei spitalicești.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Ministrul Sănătății, Svetlana Cebotari, a declarat că managerii instituțiilor medicale vor fi monitorizați și apreciați în funcție de gradul de ”satisfacție a pacienților”. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru în raionul Călărași.

„De comunicarea și etica deontologică a medicilor este direct responsabil managerul instituției, de aceea activitatea acestora va fi monitorizată prin prisma satisfacției pacienților", a declarat ministrul în discuții cu conducătorul instituției medicale din Călărași.

Potrivit ministrului, pacienții trebuie să beneficieze de servicii medicale calitative, accesibile și prietenoase. Totodată, Cebotari a accentuat că pacienții trebuie să se simtă în siguranță în sistem și să fie tratați ca individualitate.

Ministrul a mai precizat că asistența medicală primară și cea spitalicească urmează să fie reformată, astfel încît să fie motivați și medicii de a lucra în sistem, dar și pentru a asigura acordarea serviciilor medicale calitative conform necesităților populației.

Potrivit Ministerului Sănătății, în 2018, va fi reînoit parcul de ambulanțe și modernizate punctele de asistență medicală de urgență.

Tematic

Ministerul Sănătății versus CNA. Ce spune instituția despre medicii acuzați de corupție
Cum vrea Ministerul Sănătății să-i țină pe medici acasă
Pavel Filip, nemulțumit de Ministerul Sănătății. Ce l-a supărat pe premier
Tagurile:
monitorizati, medicii, declaratie, Ministerul Sanatatii, Svetlana Cebotari, Calarasi
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei